5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΥΤΕΣ

By: Roy Cabalo

Εγώ μόλις υπέγραψα για την ανοιχτή πορεία του νερού μου, τώρα πόσο χρειάζομαι για εργαλεία;

 

Τις περισσότερες φορές, οι νέοι μαθητές καταδύσεις δεν έχουν ιδέα τι θα κοστίσει το πρώτο τους σετ εξοπλισμού. Η καλύτερη απάντηση δεν έχει τόσο μια νομισματική απάντηση όσο παίρνει τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για να κάνετε την πρώτη σας εμπειρία να αξίζει να συνεχίσετε της καταδύσεις. Η μάσκα τον €100 δεν είναι εγγυημένη να μην διαρρεύσει ή να ταιριάζει απόλυτα, τα πέδιλα των €200 δεν είναι εγγυημένα να ταιριάζουν όπως τα αγαπημένα σας παπούτσια ούτε η αγορά ενός ολοκληρομένου σετ μπορεί να είναι η σωστή απάντηση. Το κόστος του πρώτου σας σετ εξοπλισμού το πιο πιθανό να υπαγορευτή από τι δουλεύει για σας ως νέοσ δύτησ παρα μια συγκεκριμένη τιμή.

Μάσκες, αναπνευστήρες, πέδιλα, ακόμη και τα βάρη έχουν τις ιδιαίτερες εκκλήσεις τους. Το χρώμα θα πρέπει να έρχετε δεύτερο, “είναι cool” θα πρέπει επίσης να έρθει δεύτερο, συμβαδίζοντας με τον άλλο άνδρα ή γυνάικα που έχει αρκετές εκατοντάδες καταδύσεις θα πρέπει να έρχετε δεύτερο, ο φίλος σας έχει. . . Ας δούμε μερικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ακόμη κοιτάξετε την τιμή.

 

Μάσκες είναι μερικές από τις πιο δελεαστικές συσκευές. Κάθε κατασκευαστής παράγει ένα πλήθος σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων. Πρώτα απ ‘όλα πρέπει να προσαρμόζει και να είναι άνετη χωρίς αποτυχία. Το χρώμα δεν θα σταματήσει μια διαρροή μάσκας. Το σχήμα πρέπει να είναι ευνοϊκό για το πρόσωπό σας για να βοηθήσει να παράγει μια καλή σφραγίδα. Μόλις βρείτε τη σωστή μάσκα που ταιριάζει στο πρόσωπό σας ΤΟΤΕ δείτε αν έχουν τη μάσκα σε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε. Οι μάσκες μπορεί να είναι απογοητευτικές. ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε αρκετές πριν βρείτε την σωστή Η εύρεση της σωστής μάσκας θα κάνει την κατάδυση σας πολύ καλύτερη. Η πρώτη μου μάσκα ήταν μόνο €44 και εξακολουθώ να τη χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα, αρκετά χρόνια αργότερα. Αγοράζοντας μοντέλο προηγούμενου έτουσ μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκέτα χρήματα.

Πέδιλα μπορούν να είναι οι καλύτεροι φίλοι σας ή το πρώτο πράγμα που θέλετε να ρίξετε στη βάρκα με αηδία. Ο καθένας μιλάει για την εφαρμογή τους, αλλά η σύνθεση του σώματός σας και το είδος της κατάδυσης που θα κάνετε θα πρέπει επίσης να έχουν μεγάλη επιρροή στην απόφασή σας. Έχω μια σειρά από πέδιλα που χρησιμοποιώ για ψαροντούφεκο και δύο άλλα σύνολα για scuba. Τα πέδιλα σας πρέπει να ταιριάζουν άνετα και με σιγουριά.

Οι μπότες σας, αν τις χρησιμοποιείτε, θα είναι εξίσου σημαντικές. θα σας προστατεύσουν από την τριβή του δέρματος και θα σας δώσουν σημαντική ζεστασιά. Οι τοπικοί σας επαγγελματίες θα πρέπει να είναι σε θέση να σας κατευθύνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα πρώτα σας πέδιλα πιθανότατα δεν θα είναι το τελευταίο σας. Τα πρώτα πέδιλα μου ήταν €120 αλλά έχω προβλήματα στη σπονδυλική στήλη και ήταν σημαντικό για μένα να βρω πέδιλα καλύτερης ποιότητας που θα λειτουργούσαν με το ιδιαίτερο πρόβλημα μου και θα εξακολουθούσαν να καλύπτουν τις ανάγκες μου.

 

Αναπνευστήρες ΔΕΝ ταιριάζουν όλοι με το ίδιο τρόπο ή έχουν το ίδιο σχήμα ή χαρακτηριστικά. Υπάρχουν πολλοί δύτες που δεν χρησιμοποιούν ποτέ αναπνευστήρες ξανά μετά τo Open Water course και υπάρχουν άνθρωποι όπως εγώ που χρησιμοποιούν αναπνευστήρα συνεχώς. Ξηρή αναπνευστήρες εμποδίζουν την είσοδο νερού στο αναπνευστήρα ενώ στην επιφάνεια, οι ημι-ξηρη αναπνευστήρες θα επιτρέψουν την είσοδο νερού, αλλά η ποσότητα του νερού είναι ελάχιστη και διαχειρίσιμη. Τα ψαροντούφεκα ελεύθερης κατάδυσης βρίσκονται σε έναν δικό τους κόσμο. Σκεφτείτε πόσο θα χρειαστείτε και να το χρησιμοποιήσετε και τι είδους κατάδυση θα κάνετε και θα εξετάσετε πραγματικά τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη των ακροστομίων. υπάρχουν διαφορές, ελάχιστες αλλά υπάρχουν. Ο πρώτος μου αναπνευστήρας ήταν €25, αν θυμάμαι σωστά.

Δείκτες επιφανειακής σήμανσης (SMB) ε είναι πιθανώς μερικά από τα πιο υποτιμημένα κομμάτια εξοπλισμού της βιομηχανίας καταδύσεων, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικά. Έρχονται σε ελάχιστα χρώματα και μερικές ελαφρώς διαφορετικές παραλλαγές μεγέθους. Μπορούν να είναι τα πιο απλά κομμάτια εξοπλισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή αρκετά σύνθετα για να συνδεθούν με εξωτερικές πηγές αέρα. Ως νέος δύτης, δεν χρειάζεστε τίποτα υπερβολικά περίπλοκο. Χρειάζεστε ένα SMB που μπορείτε να χειριστείτε (με ή χωρίς γάντια) που είναι εύκολο για σας να εισάγετε αέρα. Ορισμένοι έχουν σωλήνες στομάτους και κάποιοι έχουν βαλβίδες που μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, Διαλέξετε ανάλογα με τη χειρωνακτική σας επιδεξιότητα και τη δύναμη του χεριού σας. Ελέγξτε τα λεπτομερώς στο κατάστημα και σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε πώς να το εργαστείτε. Το πρώτο μου ήταν €15 και αργότερα αναβαθμίστηκα σε ένα ωραιότερο DSMB που ήταν πιο κοντά στα €30 αλλά πολύ καλύτερα για τα κύμματα και ρεύματα της ανατολικής ακτής της Florida.

Τα βάρη μπορούν εύκολα να γίνουν γρήγορα ακριβά αφού αγοράζετε τα βάρη σας με το κιλό! Τα περισσότερα καταστήματα θα απαιτήσουν από εσάς να αγοράσετε βάρη σε διαφορετικά μεγέθη, δηλ. 1 Kg, 2 Kg ή 3 Kg ή οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών. Εάν μπορείτε να δανειστείτε τα βάρη στην αρχή, είναι το σωστό πράγμα να κάνετε! Καθώς το καταδυτικό σας περιβάλλον, ο εξοπλισμός σας και το σώμα σας αλλάζουν, θα χρειαστεί να αλλάξετε τα βάρη σας.Το συνολικό κόστος του πρώτου σας εξοπλισμού θα ισούται με το τι λειτουργεί για εσάς, είτε πρόκειται για λίγα ευρώ είτε για πολλά. Ορίστε έναν προϋπολογισμό, συγκρίνετε καταστήματα και αγοράστε ό,τι ταιριάζει καλύτερα, είναι άνετο και λειτουργεί για εσάς. Μια τελευταία λέξη για την αγορά εξοπλισμού κατάδυσης από “φίλους” ή κοινωνικά μέσα ενημέρωσης – να είστε πολύ προσεκτικοί. Εάν δεν γνωρίζετε από πρώτο χέρι πώς διατηρήθηκε ο εξοπλισμός ή μπορείτε να το δείτε από κοντά, μην το αγοράσετε. Να είστε ασφαλείς, να υποστηρίζετε τα τοπικά καταδυτικά σας καταστήματα και με τη βοήθεια ενός καταδυτικού επαγγελματία θα είστε έτοιμοι για επιτυχία. Όπως πάντα, καταδύσεις, καταδύσεις, καταδύσεις!!!

Related Blog Articles

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *